Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Срокът за валидност на личните карти и свидетелства за

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgСрокът за валидност на личните карти и свидетелства за
Коментари Харесай

МС: В рамките на 6 месеца личните карти и шофьорски книжки ще важат след изтичането си само на територията на страната

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Срокът за годност на персоналните карти и свидетелства за ръководство на МПС, който изтича в интервала 13 март 2020 година до 31 октомври 2020 година, се удължава с шест месеца, стана ясно от брифинг на Министерски съвет за измененията в административните услуги поради изключителното състояние. Ще има самостоятелни удостоверителни документи за ръководство на МПС.

Тези документ ще са годни на територията на страната през тези 6 месеца. Услугата по издаването няма да прекрати своя режим на работа, по избор ще се издават нови и преди приключването на този 6-месечен период.

На 9 март са признати персонални 5691 карти,4302 паспорта, свидетелства за ръководство - 1269. Има внезапен спад последните седмици. Режимът се съблюдава. 

Юни-август се чака да изтекат най-вече персонални карти и свидетелства за ръководство на МПС, след това ноември - декември чак. 

Удължава се и срокът на документите и на чужденците, пребиваващи в България. 

С два месеца след приключването на изключителното състояние се удължава срокът и за разрешителните за предпазване и търговия на оръжия, муниции и пиротехника, стана ясно още на брифинга. 

Всички типове удължавания важат от датата на приключване на изключителното състояние.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР